Tartu Loomemajanduskeskus

HOPP disainipoes avatakse Muhu saarel tegutseva brändi Moonsund Design pop-up ala

Foto Karoliine Liigmann 2

Homme, 9. oktoobril kell 16 avatakse HOPP disainipoes disainer Gea Rahel Prometi moebrändi, Moonsund Design pop-up ala, kus saab tutvuda kollektsioonidega, mis toovad esile Eesti looduse ja kultuuri ilu koos naiselikku jõuga. Kollektsioon “Koju”, mida esmakordselt esitleti juuni alguses Estonian Fashion Festivalil, pälvis HOPP disainipoe eripreemia.

Moonsund Design esitleb Tartus tegutsevas disainipoes kahte kollektsiooni. “Esimese kollektsiooni “UskLootusArmastus” (ULA) läbiv teema on mereline ja põhjamaine. See kollektsioon on austusavaldus Muhu naisele, kes on tugev ja iseseisev ning kes on alati olnud oma kodu ja pere tugisambaks, isegi kui hing silmapiiri piiludes, mehe merelise rännaku pärast igatsust tunneb,” kirjeldab Gea Rahel Promet kollektsiooni algallikat ning lisab, et ULA kehastab naiselikku õrnust ja südamevalguse väge, mis juhatab tormide keskel koduteed.

Disaineri teine kollektsioon “Koju”, pälvis tähelepanu käesoleva aasta Estonian Fashion Festivali OmaMood etendusel, mida tunnustati HOPP disainipoe eripreemiaga. Disainipoe juhataja Tiina Androni sõnul on kollektsioon “Koju” erakordselt huvitav, põimides rahvusliku käsitöö kaasaegsesse võtmesse, tekitades vaatajates tunde, et tegemist on kalli kõrgmoe brändiga. “Samas on armas mõelda, et kollektsioon tuleb väikselt Muhu saarelt. Eriti sümpaatne, et sarja autor Gea Rahel Promet on mõelnud läbi kõik pisidetailid pöörates tähelepanu ka aksessuaaridele ja ehtele,” lisas Andron.

Kollektsioon “Koju” kannab endas luksuslikku ja etnograafilist hõngu, viies meid rännakule läbi kodutalu lilleaasade, lapsepõlveradade ja Muhu mustrite. Inspiratsiooni on ammutatud nii Muhu saare pärandist kui maailma erinevatest rahvakultuuridest, mis leiavad koha kollektsiooni tikandites, kangastes, lõigetes ja aksessuaarides.

Gea Rahel Promet on disainer, kes loob rõivaid kas ainueksemplaridena, tellimustöödena või mõnel üksikul juhul ka väikeseeriana. Ta kasutab oma loomingus palju käsitöövõtteid. Püüab kangajääkidest luua näiteks aksessuaare või muid väiketooteid. Materjalidest kasutab autor valdavalt naturaalse koostisega materjale, et tagada võimalus nende ümbertöötlemiseks.

Moonsund Design`i pop-up ala avatakse Tartu Loomemajanduskeskuse 15. a sünnipäevanädala raames. Kollektsioone “ULA” ja „Koju“ saab HOPP disainipoes näha kuni oktoobri lõpuni.

HOPP disainipood asub aadressil Küüni 4, Tartu ning on avatud E-R 11-19 ja L 11-15.

Rohkem infot HOPP disainipoe Facebooki lehel.