Tartu Loomemajanduskeskus

LMK logo

Tartu Loomemajanduskeskus käivitab noortele suunatud disainiettevõtluse programmi

Loomeka majad - Fotograaf Kristin Juurmaa

Tartu Loomemajanduskeskus käivitab koostöös Tampere linnas asuva The Baltic Institute of Finlandiga rahvusvahelise projekti Creative Bridge, mille raames pakutakse ettevõtluskoolitust 18. – 25. aastastele noortele, kes on huvitatud disaini valdkonnast. Programm on suunatud eelkõige Lõuna-Eesti maapiirkondade noortele, kuid osalema on oodatud ka kõik teised huvilised. Projekti kaasrahastab Kesk-Läänemere programm.

Euroopa Liidus ja Põhjamaades on noorte tööpuudus ja vähene ettevõtluskogemus sage probleem. Eriti maapiirkondades, kus paljud noored omavad praktilisi loomingulisi oskusi, kuid puuduvad teadmised ja oskused oma ideede arendamiseks elujõuliseks äriks. Creative Bridge’i projekt püüab seda lõhet ületada, pakkudes noortele vajalikke tööriistu ja tuge ettevõtlusesse sisenemisel.

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Külli Hanseni sõnul pakub projekt mitmeid lahendusi tekkinud olukorrale. “Tänapäeva maailmas on loovus ja koostööoskused ühed olulisemad kriteeriumid, mida tööturul hinnatakse. Alanud projekt varustab noori just nende tulevikutööks vajalike oskustega. Ühest küljest keskendub see praktilisele ettevõtlusõppele. Teisest küljest rõhutab see disaini väärtust ja võimaldab töötada koos noortega teistest riikidest. Usun, et see on Tartu ja Lõuna-Eesti noorte jaoks erakordne võimalus, ning meil on hea meel, et saame neile pakkuda erilist koolitusprogrammi,” lisas Hansen.

Projekt Creative Bridge pakub noortele väärtuslikke teadmisi ja praktilisi oskusi, mis on vajalikud edukaks ettevõtluseks. Keskendudes eelkõige jätkusuutlikule disainile, hõlmab koolitusprogramm ettevõtlikku mõtteviisi ja ärimudelite loomist, pakkudes osalejatele võimalust arendada oma loomingulised ideed elujõulisteks ja kestlikeks ettevõteteks.

Koolitusprogrammi peamiseks eesmärgiks on aidata noortel mõista, kuidas viia oma loomingulised ideed järgmisele tasemele ja luua midagi, mis on samas kasumlik aga ka keskkonnasäästlik. Tartu Loomemajanduskeskus aitab projekti kaudu luua tugevamat sidet noorte ja ettevõtluse vahel, tuues esile osalejate potentsiaali ning andes neile vajalikud tööriistad, et saavutada edu.

Rohkem infot leiad SIIT!